Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Körömdíszítés az akrilon túl

  Talán a fémes lakkok divatja hozta magával, talán az, hogy a szépen kidolgozott fém díszek elegánsabbak és mutatósabbak a műanyag dolgoknál, de az is lehet, hogy az egyszerű felhasználás volt az oka annak, hogy ilyen népszerűek lettek – mindenesetre a fém körömékszer óriási népszerűségre tett szert mostanában.


 2. Paint and go!

  Sokat beszélünk és még többet olvashatunk arról, hogy hányféle gyönyörű körömlakk létezik, milyen egyszerűbb vagy bonyolultabb technikákat ismerünk ezek alkalmazására, milyen alakú körmöket hordjunk, és hogyan tartsunk fenn körmeink épségét és szépségét.


 3. Fából vaskarika: dry water marbling

  Sokszor esett már szó a water marble vagy water marbling technikáról, amikor egy tál víz segítségével készíthetünk magunknak márványos mintájú körmöket. Az eljárás nagyon röviden abból áll, hogy egy tál víz felszínére cseppentünk kb. 10 csepp körömlakkot (lehet két szín is felváltva, de tetszés szerint több, egymással harmonizáló színt is használhatunk), majd fogpiszkáló vagy kihegyezett rózsafa pálca (hurkapálca) segítségével különböző irányokból össze vagy széthúzzuk a köröket, és az így kialakuló mintába belemártjuk a körmünket.


 4. Flekk flekk hátán 2.

  Az előző bejegyzésben az alapozó flekkek előnyeiről beszéltünk, illetve arról, hogy milyen új megjelenést tud kihozni egy gyengén fedő lakkból az alapnak használt fehér flekk.


 5. Flekk flekk hátán 1.

  Ha nem csak arra használjuk a termékeket, amire valók, az néha jól jöhet... Sokan vagyunk, akik hosszú ideje szeretjük a körömlakkokat, időről időre a boltban kiválasztjuk, majd hosszú időn át örömmel használjuk őket. Hogyan? Úgy, hogy felkenjük őket, színtelen alapozólakkra, két vagy három rétegben, majd esetleg befedjük színtelen fedőlakkal. 6. Búcsúzzunk az Óévtől csodaszép körmökkel! 1. – Báli körmök

  A szilveszterre készülő körmöknek alapvetően két fő irányvonalát különböztethetjük meg: az egyik az elegáns, mutatós “báli körmök” köre, a másik az extravagáns vagy bohókás “bulikörmök” vonulata. Természetesen van, aki egyszerű, a természeteshez közelítő körmöket csináltat ilyenkor is, de ezeket hétköznap is viseljük, alapvetően az ápolt kéz tartozékaiként.


 7. Őrült dolgok a műkörömdivatban

  Közeledik a Szilveszter, így talán belefér, hogy bolondozzunk egy kicsit. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amely ha visszafogottabb szép is lehet, ha nem ismerjük a határokat, akkor nevetségessé is válhat.


 8. Készüljünk a Szilveszterre trendi körmökkel! 2.

  Ruffian - Szintén a közelmúlt trendjének egyik nagyon fontos ágazata a Ruffian-minta. Mondják oldalra csúszott franciának is, bár szerintünk annál azért bonyolultabb és vagányabb is. Mindenesetre annyiban hasonlít, hogy ez is két színből áll, és ezek megválogatásával nagyon könnyedén és hatásosan lehet mindenféle hangulatokat közvetíteni.


 9. Készüljünk a Szilveszterre trendi körmökkel! 1.

  Szilveszter éjszakáján egy egész évet búcsúztatunk el, akárhol is vagyunk. Miért kellene, hogy az ünnepi körömdivat eltérjen ettől az alapelvtől? Vegyük végig, hogy mi volt a jellegzetes trend az idei évben, adjunk hozzá extrém csillogást és/vagy turbózzuk fel, majd alkalmazzuk szilveszteri körömmintának!


 10. Pöttyentéses technika

  Többször volt már szó pettyekről és pöttyökről, kisebbekről, nagyobbakról, sűrűkről és ritkákról, a felviteli módjaikról. Most egy kicsit ettől a vonaltól eltérő technikát mutatunk, ahol a pöttyök inkább foltok, de a színválasztástól, a sűrűségtől és a foltok alakjától függően sokféle hangulatú és mintázatú körömfestést kihozhatunk belőle. 11. A kézápolás alapszabályai

  A kezünk a téli, hideg szeles időben és a fűtött lakások száraz levegőjén könnyen kiszárad. Ezért a hideg hónapokban ildomos egy kicsit nagyobb gondot fordítani az ápolására. Nézzünk néhány házi technikát a kezünk hidratálására, pakolások, olajok formájában, de előbb fussuk át az alap kézápolási szabályokat! 12. Hópehelyminták bátraknak

  Ha nem akarunk matricás hópelyheket használni, megpróbálkozhatunk szabad kézi festéssel is. A részletgazdag mintához azonban mindenképpen dekor lakkokra lesz szükségünk (alapvetően fehérre), hiszen annak vékony ecsetjével tudjuk csak a hópihe kristályszerkezetét szépen megrajzolni.


 13. Mikulás körömminták 3. - figuratív díszítések 1.

  Rudolf fej - Szükséges színek: sötétbarna, világosbarna, fekete, piros. Alapozzuk le a körmöt sötétbarnával. A körömvégre fessünk világosbarna félkört, úgy, hogy a köröm közepe felé gömbölyödjön és nagyjából addig is tartson (ezt megoldhatjuk ecsettel, vékony ecsettel, de pontozóval is).


 14. Otthon is elkészíthető Mikulás-ünnepi körmök

  A műkörmös szalonban elkészült szép körmeidet akár otthon is átfestheted, a szakember instrukciói alapján. Ez főleg most, az év végi ünnepek idején hasznos, amikor egyik héten lehet Mikulásos, másik héten sima téli, aztán karácsonyi, majd szilveszteri minta is a körmeiden, anélkül, hogy ellátogatnál a szalonba.


 15. Mikulás körömminták 2.

  A legegyszerűbb sapka-minta az, amikor rózsaszín vagy semleges alaphoz piros vagy piros csillámos francia festést készítünk a körmeinken, és a piros sáv szélét (a rózsaszín flekkel való találkozását) habos fehér vonallal pingáljuk ki (pöttyözővel készítjük).


 16. Mikulás körömminták 1.

  A különféle ünnepek – talán a média és az üzletek megfontolásai alapján – évről-vére hosszabbra nyúlnak. Egy ideje már nemhogy december elején, de november közepén megjelennek a karácsonyi dekorációk a boltokban, és a rádiók elkezdik játszani a jól ismert slágereket.


 17. Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok!

  Minden ünnepnek, de különösen a téli, fagyos, csillagos-éjszakás ünnepeknek jellegzetes szimbóluma, ünnepi díszítése a csillag. Emiatt biztosan számíthatunk rá, hogy az ünnepi (mikulásos, karácsonyi, szilveszteri) körömminták nagy részén találkozhatunk vele. Tanuljuk hát meg, hányféle előfordulása lehet a körmökön ennek a mintának, és hogyan kell egyszerűen csillagot festeni.Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}