Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda 1. Vidámság a tél közepén: díszítés FIMO rudakkal 1.

  Többször esett már szó arról, hogy a műkörmös számára rendelkezésre állnak olyan 3D-s akril és egyéb műanyag díszek, amelyekkel akár térbeli kompozíciót is rakhat a körömökre. Ezek közül a FIMO gumidíszek olyanok, amelyekkel bátran próbálkozhatunk otthon is, hiszen nem csak műkörmös teheti fel és nem csak zselé képes a köröm felületén tartani. 2. Körömfehérítés házilag

  A fogfehérítés teljesen elfogadott dolog manapság, szinte hozzátartozik – ha nem is napi, de a néhányhavi – higiéniához. Természetes is, hiszen a fogaink a legszembetűnőbbek amikor találkozunk, beszélgetünk valakivel, és nagyon fontos az első és a sokadik benyomás szempontjából is, hogy szépek és ápoltak legyenek.


 3. Téli kézápolás otthoni praktikákkal 2.

  A bőrkeményedések a bőrünk védekező mechanizmusa következtében jönnek létre: ha nagy vagy hosszú ideig tartó erőbehatás éri a bőrünket, a hámréteg megvastagszik, majd a felső része kiszárad, és megkeményedik, hogy védje a bőr mélyebb rétegeit.


 4. Téli kézápolás otthoni praktikákkal 1.

  Alaposan benne vagyunk már a télben, és ugyan még nincsenek kifejezetten hidegek, de a szeles, esős, olykor fagyos időjárás és a napfény hiánya már most is kikezdhette a bőrünket. Nem szükséges azonban súlyos összegekért különféle extra ápoló krémeket vennünk, hiszen a háztartásunkban is találunk egy rakás olyan dolgot, amivel csodás bőrt varázsolhatunk magunknak.


 5. Körömdíszítés az akrilon túl

  Talán a fémes lakkok divatja hozta magával, talán az, hogy a szépen kidolgozott fém díszek elegánsabbak és mutatósabbak a műanyag dolgoknál, de az is lehet, hogy az egyszerű felhasználás volt az oka annak, hogy ilyen népszerűek lettek – mindenesetre a fém körömékszer óriási népszerűségre tett szert mostanában.


 6. Paint and go!

  Sokat beszélünk és még többet olvashatunk arról, hogy hányféle gyönyörű körömlakk létezik, milyen egyszerűbb vagy bonyolultabb technikákat ismerünk ezek alkalmazására, milyen alakú körmöket hordjunk, és hogyan tartsunk fenn körmeink épségét és szépségét.


 7. Fából vaskarika: dry water marbling

  Sokszor esett már szó a water marble vagy water marbling technikáról, amikor egy tál víz segítségével készíthetünk magunknak márványos mintájú körmöket. Az eljárás nagyon röviden abból áll, hogy egy tál víz felszínére cseppentünk kb. 10 csepp körömlakkot (lehet két szín is felváltva, de tetszés szerint több, egymással harmonizáló színt is használhatunk), majd fogpiszkáló vagy kihegyezett rózsafa pálca (hurkapálca) segítségével különböző irányokból össze vagy széthúzzuk a köröket, és az így kialakuló mintába belemártjuk a körmünket.


 8. Flekk flekk hátán 2.

  Az előző bejegyzésben az alapozó flekkek előnyeiről beszéltünk, illetve arról, hogy milyen új megjelenést tud kihozni egy gyengén fedő lakkból az alapnak használt fehér flekk.


 9. Flekk flekk hátán 1.

  Ha nem csak arra használjuk a termékeket, amire valók, az néha jól jöhet... Sokan vagyunk, akik hosszú ideje szeretjük a körömlakkokat, időről időre a boltban kiválasztjuk, majd hosszú időn át örömmel használjuk őket. Hogyan? Úgy, hogy felkenjük őket, színtelen alapozólakkra, két vagy három rétegben, majd esetleg befedjük színtelen fedőlakkal. 10. Búcsúzzunk az Óévtől csodaszép körmökkel! 1. – Báli körmök

  A szilveszterre készülő körmöknek alapvetően két fő irányvonalát különböztethetjük meg: az egyik az elegáns, mutatós “báli körmök” köre, a másik az extravagáns vagy bohókás “bulikörmök” vonulata. Természetesen van, aki egyszerű, a természeteshez közelítő körmöket csináltat ilyenkor is, de ezeket hétköznap is viseljük, alapvetően az ápolt kéz tartozékaiként.


 11. Őrült dolgok a műkörömdivatban

  Közeledik a Szilveszter, így talán belefér, hogy bolondozzunk egy kicsit. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amely ha visszafogottabb szép is lehet, ha nem ismerjük a határokat, akkor nevetségessé is válhat.


 12. Készüljünk a Szilveszterre trendi körmökkel! 2.

  Ruffian - Szintén a közelmúlt trendjének egyik nagyon fontos ágazata a Ruffian-minta. Mondják oldalra csúszott franciának is, bár szerintünk annál azért bonyolultabb és vagányabb is. Mindenesetre annyiban hasonlít, hogy ez is két színből áll, és ezek megválogatásával nagyon könnyedén és hatásosan lehet mindenféle hangulatokat közvetíteni.


 13. Készüljünk a Szilveszterre trendi körmökkel! 1.

  Szilveszter éjszakáján egy egész évet búcsúztatunk el, akárhol is vagyunk. Miért kellene, hogy az ünnepi körömdivat eltérjen ettől az alapelvtől? Vegyük végig, hogy mi volt a jellegzetes trend az idei évben, adjunk hozzá extrém csillogást és/vagy turbózzuk fel, majd alkalmazzuk szilveszteri körömmintának!


 14. Pöttyentéses technika

  Többször volt már szó pettyekről és pöttyökről, kisebbekről, nagyobbakról, sűrűkről és ritkákról, a felviteli módjaikról. Most egy kicsit ettől a vonaltól eltérő technikát mutatunk, ahol a pöttyök inkább foltok, de a színválasztástól, a sűrűségtől és a foltok alakjától függően sokféle hangulatú és mintázatú körömfestést kihozhatunk belőle. 15. A kézápolás alapszabályai

  A kezünk a téli, hideg szeles időben és a fűtött lakások száraz levegőjén könnyen kiszárad. Ezért a hideg hónapokban ildomos egy kicsit nagyobb gondot fordítani az ápolására. Nézzünk néhány házi technikát a kezünk hidratálására, pakolások, olajok formájában, de előbb fussuk át az alap kézápolási szabályokat! 16. Hópehelyminták bátraknak

  Ha nem akarunk matricás hópelyheket használni, megpróbálkozhatunk szabad kézi festéssel is. A részletgazdag mintához azonban mindenképpen dekor lakkokra lesz szükségünk (alapvetően fehérre), hiszen annak vékony ecsetjével tudjuk csak a hópihe kristályszerkezetét szépen megrajzolni.

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}