Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Kinek a sablon, kinek a tip

  A műköröm fajtájának, az alapanyagnak a kiválasztása első sorban a használat körülményein és a körömmel kapcsolatos elvárásokon múlnak. Járjuk körbe röviden, hogy melyek az alapvető különbségek a Magyarországon legjobban elterjedt két technológia, a porcelán és a zselé között, illetve mikor kell vagy javasolt a tip! 2. Milyen műkörmöt csináltassak?

  Ha az ember lánya igazi nő, aki használ (ajkat fest vagy csatot tesz a hajába), akaszt (fülbevalót a fülébe), sminkel és egyéb női hiúságokra is nagy hangsúlyt fektet, az előbb-utóbb bejárja a 3–5 naponkénti körömfestés izgalmait is. Ennek megnyilvánulásai sokfélék lehetnek a lényeg – szalonképes megfogalmazásban – hogy fessen körmöt háromnaponta az, akinek “papírja van róla”. Nos igen, ha megrögzött körömöltöztetők vagyunk, érdemes manikűröst választanunk ehhez a dilihez.


 3. Körömdivat

  A kéz esztétikájának kiemelése, a köröm ápolása, díszítése a legrégibb korok óta részét képezi a szépségápolásnak.
  Már az ötezer évvel ezelőtti ősi Kínából is vannak feljegyzések, amelyekben ismertetik a köröm színezésére alkalmas festék összetételét: gumiarábikum, tojásfehérje, zselatin, méhviasz, stb. Később a különböző uralkodói dinasztiáknak saját körömszínük lett, az arany, az ezüst, a fekete vagy a vörös más-más uralkodócsaládok kiváltsága volt.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}