Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 2.

  A festett pöttyök nagysága nem csak az eszköz vastagságától függ, bátran kísérletezzünk a felvett festék mennyiségével, vagy a lecsorgatás mértékének változtatásával. Kifejezetten kellemes eszköz a gombostű, amelyet radírba, vagy radírvégű ceruza radírjába döfve, még nyelet is szerkeszthetünk a szerszámunknak.


 2. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 3. Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 1.

  Ismered azt a művészi fotósorozatot, amelyet Emma Summerton készített a W magazin számára a pöttyökben és pöttyök között feszítő George Clooney-ról? Ez volt – még tavaly decemberben - az első biztos jele annak, hogy a geometrikus formák, elsősorban a csíkok és pöttyök idén is főszerephez jutnak a divatban. A csíkos és a pöttyös bohókás világa búvópatakként van jelen a divat palettáján, hol feltűnőbb, hol visszafogottabb, egyszer főbb, máskor pedig mellékszerephez jutva.


 4. Gyógyuljunk észrevétlenül! A mudrák alkalmazása

  A számtalan mudra kéztartás közül most bemutatunk néhányat, amelyek hétköznapi – vagy annak tartott – tünetek elmulasztásában segít. Ezek végzése nem követel “előképzettséget”, se nem bonyolult, se nem fájdalmas. Legfeljebb odafigyelést és türelmet kíván, hogy a megfelelő időket ki tudjuk tartani. A mudrák gyakorlása különösen javasolt azok számára, akik nem tudnak intenzív testmozgást végezni, ezért szerveik híján vannak a sport vagy jóga pozitív hatásainak.


 5. Kézjóga, azaz a mudrák hatalma

  Mindannyian ismerjük a jógát és annak különböző formáit, a testünk és lelkünk karbantartási módszereként. Kevesebben hallottak azonban a kézjógáról, amely nem csak a kézfejünk és ujjaink tornáztatására szolgál, hanem kihatással van az egész szervezetünkre. A kézjóga több szinten hat: javítja az energiakeringést a testünkben, segít az energiablokkok feloldásában, tisztítja a csakrákat és hozzájárul minden szervünk egészséges működéséhez. 6. Köröm-elsősegély

  Mindannyiunkkal történnek “körömügyi” balesetek. Legyen az a gondosan ápolt és növesztgetett körmeink beszakadása-letörése, vagy az aprólékos figyelemmel elkészített lakkozás megsérülése a száradás előtt egy pillanattal. Összegyűjtöttünk néhány praktikát, arra vonatkozóan, hogy hogyan legyünk könnyedén úrrá az ilyen bosszantó helyzeteken. 7. Gomba vagy műköröm, ez itt a kérdés – 1. alapok

  A műkörmökkel kapcsolatban korábban már írtuk, hogy ugyan bizonyos körömproblémák elfedésére, a hiányosságok ellensúlyozására alkalmasak, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy kizárólag egészséges körmökön szabad elhelyezni és hordani őket. Ezt a műkörmösök – a lelkiismeretesek mindenképp – tudják és figyelembe is veszik. Mit tegyünk, ha olyan körömproblémákkal küzdünk, amelyek akadályozzák a vágyott műkörmök elkészíttetését?


 8. Extrém lábápolás: halpedikűr

  Néhány éve tűnt fel a szalonok kínálati palettáján egy meglepő, mégis valóságos kezelési mód a láb bőrkeményedéseinek eltávolítására: a halpedikűr. Akár hisszük, akár nem, egy Törökországban honos halfajta, a garra rufa előszeretettel csipegeti az emberi bőr elhalt hámsejtjeit, eközben számos előnyös hatást is gyakorolva a lábunkra és ezen keresztül az egész testünkre.


 9. Milyen kézhez milyen színek és minták illenek?

  A kezünkhöz illő minták és színek kiválasztása első körben bonyolultnak tűnhet, pedig nem nehezebb feladat, mint az öltözködés. Alapvetően jó, ha úgy tekintünk a körmeinkre, mint az outfitünk kiegészítőire. A nehézség csak abban van, hogy a körmeinket nem cserélgethetjük olyan könnyedén, mint egy övet, egy nyakláncot vagy éppen a szemfestésünket.


 10. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 11. Milyen kézhez milyen körömforma illik?

  Nagyon sok szót ejtettünk az elmúlt hetekben a különféle körömformákról, körömmintákról és trendekről. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy nem minden forma és minta illik minden kézformához és bőrszínhez. Nézzük, mire kell odafigyelni, hogy a drága pénzen vagy nagy fáradsággal elkészített köröm összhatása is kellemes legyen!


 12. Extrém rátétek a körömfestéshez

  Már semmin nem lepődünk meg, ha a körömfestés mikéntjéről, otthoni trükkjeiről van szó. Úgy is mondhatnánk, közkeletű szófordulattal élve, hogy már csak a mellékhelyiség ajtaját nem tesszük rá. De már biztos nem sokáig!


 13. Menyasszonyi műkörömdivat II.

  A menyasszonyi ruhákhoz illó körömminták divatját természetesen a ruhaköltemények trendjei diktálják. Előző cikkünkben a divatszíneket jártuk körül és melléjük tettük a körömminták lehetséges módozatait. Most nézzünk körül a fazonok és stílusok tájékán, és menet közben fedezzük fel a hozzájuk illő körmöket is!


 14. Menyasszonyi műkörömdivat I.

  Korábbi cikkünkben az általános műkörömdivat idei őszi-téli trendjéről számoltunk be. Köztudott, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők divatja az haute couture-on belül is önálló ágat képez, így természetesen a divatos ruhákhoz illő műkörmök trendje is tartogat sajátos jellemzőket minden szezonban.


 15. Műkörömdivat

  A divat világában az ősz és a tavasz jelent fordulópontot, hiszen ekkor váltják egymást a melegebb és a hidegebb időre szóló trendek. Ugyanez a váltás a köröm-, és műköröm divatra is igaz, hiszen a melegebb időben hordott világos vagy nagyon élénk színekre, bohókás és merész mintákra épülő trendeket felváltják az őszi irányzatok.
 16. Labapolas-telen

  Tegyünk most egy kis kanyart és a műköröm-témáktól picit eltávolodva beszéljünk arról, hogy mit kívánnak a lábaink a téli időszakban! Sajnos nem ritka, hogy a cipős-zoknis hónapokat különféle kellemetlenségek teszik nehezen elviselhetővé. A zárt lábbelik, a műszálas harisnyák, a nem megfelelő kezelés mellett bizony számos nehézséget okozhatnak.


 17. Élet láb műkörömmel – télen

  A lábra épített műköröm évek óta óriási divat nyáron, hiszen szandálban, a strandon vagy ha mezítláb mászkálunk nagyon csinos és ápolt hatást kelt. Sokan a fürdőruhájukhoz igazíttatják a köröm mintáját, mások az utcai stílusukat egészítik ki vele.

  De mi legyen a lábainkkal, a műkörmeinkkel a téli hidegben, amikor zoknit és cipőt hordunk?


 18. A köröm felszínéből kiemelkedő díszítések 2. – gyöngyök, gyöngysorok

  A magányosan (vagy éppen tömegesen) elhelyezett kristályokhoz képest előrelépés volt a gyöngyök és gyöngysorok gyártása a műkörömépítéshez. A félreértések elkerülése végett meg kell jegyeznünk, hogy a műköröm-kellékeseknél találunk gyöngy-strasszokat és gyöngyöket is. Az előbbi az előző cikkben részletezett kristályok gömbölyűre csiszolt változata, a felhasználása megegyezik az ott leírtakkal.
 19. Matt–fényes játék

  Körömtrend? Mindig van új a nap alatt!
  Egyértelmű, hogy napjaink köröm-trendjében több ágon indult el a fejlődés: a körömformák változatossága már nem csak 2D-ben, hanem térben is hódít, a színek világát tovább gazdagítják a strukturált felületek (fényes, matt, homok, bőr stb.), a köröm felületéből a térbe kiugró díszek pedig egyenesen művészivé tehetik a manikűrös munkáját.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}