Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda


 1. A lábgomba megelőzése és kezelése

  Ez nagyon sok dologgal így van, de mivel a lábgomba, ha már egyszer megtelepedett, csak nagyon hosszas (hónapokig tartó) kezeléssel távolítható el – sőt vannak olyan álláspontok, hogy véglegesen soha nem szabadulunk meg tőle – ebben az esetben ez az állítás hatványozottan igaz.


 2. Egy kellemetlen téma: körömgomba

  A hosszú tél alatt a lábainknak elég mostoha sorsa volt. Szűk, sokszor kényelmetlen cipőkbe kényszerítve szinte soha nem szellőztek hiszen a hidegtől mindig védeni kellett: hol zoknival, hol cipővel, vastag bundás csizmával.


 3. Amikor a lakkal nem körmöt festünk

  Hány körömlakk az elég? Aki túl intimnek találja a kérdést, annak biztos, hogy több tucat különlegesnél különlegesebb színű, állagú és hatású körömlakkja pihen az erre szolgáló dobozban, és csak gyűlik és gyűlik.


 4. A tavasz trendszínei

  Ééééés igen!!! Végre ismét kollekció-váltáshoz érkeztünk! Ha egyelőre még csak a naptár is mondja ezt, már akkor is lassan kézzelfoghatóvá válik, hogy itt a tavasz


 5. 5 galaktikus körömminta 2.

  Telihold - Folytassuk még pár szóban a Telihold körömminta festését! Hogy valósághűbbé tegyük a Holdat, cseppentsünk egy csepp fehér festéket a műanyag lapra, majd adjunk hozzá fél csepp feketét.


 6. Chevron körömminta, azaz cikázó húsvéti trendek

  Ejtettünk már szót az idei trendi húsvéti körömmintákról, amelyek idén két igen jellegzetes irányban ágaznak el. Az egyik, amikor a körmökön állatfigurák, húsvéti jelenetek jellegzetes szimbólumok jelennek meg, élethűen, néha egészen az infantilizmus határáig. 7. Húsvéti körömminták

  Megérkezett a tavasz, és a kiviggyanó napsugár, a kikelet és a madárcsicsergés mindannyiunkat arra késztet, hogy lerázzuk magunkról a téli álmot. A ruháinkat vékonyabbra és színesebbre cseréljük, és ez jellemző a körömfestésünkre is. 8. Az örök francia

  Az egyik legrégebbi körömfestési mód, amely sosem megy ki a divatból. Olyan, mint a ruhában a „kis fekete”: szinte minden alkalomra illik és szinte mindenkinek jól áll, vagyis egy nő mindig számíthat rá a válságos helyzetekben.


 9. Tavaszi körömtrend 2015

  Manapság a divat annyira szerteágazó, mind a cipők, mind a ruhák területén – és természetesen a körömfestés világában is, hogy igen nehéz trendeket felállítani.


 10. Mitől mentes az 5-free lakk?

  Ez a csoport már az előzőeknél is szigorúbb egészségügyi szabályokat tart magára vonatkozóan kötelezőnek. Két újabb összetevő esik ki a 3-free-nél felsoroltakhoz képest: nem tartalmaz formaldehid gyantát és kámfort sem.


 11. Mitől mentes a 3-free lakk?

  Nem újdonság már, de mégis ünnepelendő jó hír, hogy a körömlakkok piacán is kezdenek teret nyerni az egészségre kevésbé ártalmas termékek. Természetesen egészséges dolgokról még mindig nem beszélhetünk, hiszen a lakkok összetételében nem nagyon találunk nem szintetikus összetevőt, mégis dicséretes az a törekvés, hogy a leghúzósabbakat próbálják leváltani.


 12. Szókimondó lakknevek 2.

  Folytassuk a sort további gyártók egyedi termékneveivel! A Dance Legend körömlakk márka tavaly óta kapható nálunk. Márkaneve önmagában is különleges, így eleve adja magát, hogy a termékei sem lehetnek pusztán piros, zöld stb. szimpla jelzőkkel ellátva.


 13. Szókimondó lakknevek 1.

  Annak, aki hosszabb ideje mozog már otthonosan a körömlakkok világában, teljesen természetes, hogy a sosem látott árnyalatokkal együtt megjelentek az életünkben a sosem hallott elnevezések, amelyek rendkívül kreatívan próbálják megfogni/lefedni az adott körömlakk tulajdonságait.


 14. Készítsünk ecsetet otthon!

  És nem is akármilyet! Ugye te is belefutottál már abba, hogy számodra rettentően vonzó és izgalmas körömfestést/mintát találtál, amelyet legszívesebben azonnal megcsináltál volna, de nem tehetted, mert hosszú/rövid, vékony/sörte stb. ecset kellett volna hozzá, ami éppen nem állt rendelkezésre a háztartásodban?


 15. Rusztikus körmök DIY módra

  Mi lehetne ennek a két dolognak az együtt járásánál divatosabb? A rusztikus, azaz vidékies, népies stílus évek óta reneszánszát éli, a jegyében viszont nem csak valódi régiségekkel, hanem antikolt felületekkel is díszíthetjük a környezetünket.


 16. Farsangi kavalkád a körmökön

  A farsang a nyomás alól való felszabadulás, a tél sivárságával való szembefordulás időszaka. A hétköznapi szabályok és korlátozások áthágása révén olyannyira a kreativitás és merészség kerül előtérbe, hogy gyakran rendeznek ennek az ünnepnek az apropóján műkörmös versenyeket is.


 17. Farsangi karnevál!

  A vízkereszttől nagyböjtig terjedő időszakot hívjuk farsangnak, amely a magasabb társadalmi osztályok körében a bálok, a középosztály számára pedig a partyk, bulik időszakát jelentik.Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}