Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda


 1. Chevron körömminta, azaz cikázó húsvéti trendek

  Ejtettünk már szót az idei trendi húsvéti körömmintákról, amelyek idén két igen jellegzetes irányban ágaznak el. Az egyik, amikor a körmökön állatfigurák, húsvéti jelenetek jellegzetes szimbólumok jelennek meg, élethűen, néha egészen az infantilizmus határáig. 2. Húsvéti körömminták

  Megérkezett a tavasz, és a kiviggyanó napsugár, a kikelet és a madárcsicsergés mindannyiunkat arra késztet, hogy lerázzuk magunkról a téli álmot. A ruháinkat vékonyabbra és színesebbre cseréljük, és ez jellemző a körömfestésünkre is. 3. Az örök francia

  Az egyik legrégebbi körömfestési mód, amely sosem megy ki a divatból. Olyan, mint a ruhában a „kis fekete”: szinte minden alkalomra illik és szinte mindenkinek jól áll, vagyis egy nő mindig számíthat rá a válságos helyzetekben.


 4. Tavaszi körömtrend 2015

  Manapság a divat annyira szerteágazó, mind a cipők, mind a ruhák területén – és természetesen a körömfestés világában is, hogy igen nehéz trendeket felállítani.


 5. Mitől mentes az 5-free lakk?

  Ez a csoport már az előzőeknél is szigorúbb egészségügyi szabályokat tart magára vonatkozóan kötelezőnek. Két újabb összetevő esik ki a 3-free-nél felsoroltakhoz képest: nem tartalmaz formaldehid gyantát és kámfort sem.


 6. Mitől mentes a 3-free lakk?

  Nem újdonság már, de mégis ünnepelendő jó hír, hogy a körömlakkok piacán is kezdenek teret nyerni az egészségre kevésbé ártalmas termékek. Természetesen egészséges dolgokról még mindig nem beszélhetünk, hiszen a lakkok összetételében nem nagyon találunk nem szintetikus összetevőt, mégis dicséretes az a törekvés, hogy a leghúzósabbakat próbálják leváltani.


 7. Szókimondó lakknevek 2.

  Folytassuk a sort további gyártók egyedi termékneveivel! A Dance Legend körömlakk márka tavaly óta kapható nálunk. Márkaneve önmagában is különleges, így eleve adja magát, hogy a termékei sem lehetnek pusztán piros, zöld stb. szimpla jelzőkkel ellátva.


 8. Szókimondó lakknevek 1.

  Annak, aki hosszabb ideje mozog már otthonosan a körömlakkok világában, teljesen természetes, hogy a sosem látott árnyalatokkal együtt megjelentek az életünkben a sosem hallott elnevezések, amelyek rendkívül kreatívan próbálják megfogni/lefedni az adott körömlakk tulajdonságait.


 9. Készítsünk ecsetet otthon!

  És nem is akármilyet! Ugye te is belefutottál már abba, hogy számodra rettentően vonzó és izgalmas körömfestést/mintát találtál, amelyet legszívesebben azonnal megcsináltál volna, de nem tehetted, mert hosszú/rövid, vékony/sörte stb. ecset kellett volna hozzá, ami éppen nem állt rendelkezésre a háztartásodban?


 10. Rusztikus körmök DIY módra

  Mi lehetne ennek a két dolognak az együtt járásánál divatosabb? A rusztikus, azaz vidékies, népies stílus évek óta reneszánszát éli, a jegyében viszont nem csak valódi régiségekkel, hanem antikolt felületekkel is díszíthetjük a környezetünket.


 11. Farsangi kavalkád a körmökön

  A farsang a nyomás alól való felszabadulás, a tél sivárságával való szembefordulás időszaka. A hétköznapi szabályok és korlátozások áthágása révén olyannyira a kreativitás és merészség kerül előtérbe, hogy gyakran rendeznek ennek az ünnepnek az apropóján műkörmös versenyeket is.


 12. Farsangi karnevál!

  A vízkereszttől nagyböjtig terjedő időszakot hívjuk farsangnak, amely a magasabb társadalmi osztályok körében a bálok, a középosztály számára pedig a partyk, bulik időszakát jelentik.
 13. Lyuggatós water-marble, azaz nézzük mi van alatta!

  Korábban már volt arról szó, hogy a water-marble technikánál „meg lehet bolondítani” a felületet azzal, hogy valamilyen víztaszító permetet fújunk a víz felszínére, és az gyakorlatilag szétszaggatja a festékréteget, ami körömre felvíve érdekes felületet ad (pl. márványozás vagy bármilyen kő-felületet adó technikánál).
 14. Vidámság a tél közepén: díszítés FIMO rudakkal 1.

  Többször esett már szó arról, hogy a műkörmös számára rendelkezésre állnak olyan 3D-s akril és egyéb műanyag díszek, amelyekkel akár térbeli kompozíciót is rakhat a körömökre. Ezek közül a FIMO gumidíszek olyanok, amelyekkel bátran próbálkozhatunk otthon is, hiszen nem csak műkörmös teheti fel és nem csak zselé képes a köröm felületén tartani. 15. Körömfehérítés házilag

  A fogfehérítés teljesen elfogadott dolog manapság, szinte hozzátartozik – ha nem is napi, de a néhányhavi – higiéniához. Természetes is, hiszen a fogaink a legszembetűnőbbek amikor találkozunk, beszélgetünk valakivel, és nagyon fontos az első és a sokadik benyomás szempontjából is, hogy szépek és ápoltak legyenek.


 16. Téli kézápolás otthoni praktikákkal 2.

  A bőrkeményedések a bőrünk védekező mechanizmusa következtében jönnek létre: ha nagy vagy hosszú ideig tartó erőbehatás éri a bőrünket, a hámréteg megvastagszik, majd a felső része kiszárad, és megkeményedik, hogy védje a bőr mélyebb rétegeit.


 17. Téli kézápolás otthoni praktikákkal 1.

  Alaposan benne vagyunk már a télben, és ugyan még nincsenek kifejezetten hidegek, de a szeles, esős, olykor fagyos időjárás és a napfény hiánya már most is kikezdhette a bőrünket. Nem szükséges azonban súlyos összegekért különféle extra ápoló krémeket vennünk, hiszen a háztartásunkban is találunk egy rakás olyan dolgot, amivel csodás bőrt varázsolhatunk magunknak.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}