Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Köröm-elsősegély

  Mindannyiunkkal történnek “körömügyi” balesetek. Legyen az a gondosan ápolt és növesztgetett körmeink beszakadása-letörése, vagy az aprólékos figyelemmel elkészített lakkozás megsérülése a száradás előtt egy pillanattal. Összegyűjtöttünk néhány praktikát, arra vonatkozóan, hogy hogyan legyünk könnyedén úrrá az ilyen bosszantó helyzeteken. 2. Gomba vagy műköröm, ez itt a kérdés – 1. alapok

  A műkörmökkel kapcsolatban korábban már írtuk, hogy ugyan bizonyos körömproblémák elfedésére, a hiányosságok ellensúlyozására alkalmasak, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy kizárólag egészséges körmökön szabad elhelyezni és hordani őket. Ezt a műkörmösök – a lelkiismeretesek mindenképp – tudják és figyelembe is veszik. Mit tegyünk, ha olyan körömproblémákkal küzdünk, amelyek akadályozzák a vágyott műkörmök elkészíttetését?


 3. Extrém lábápolás: halpedikűr

  Néhány éve tűnt fel a szalonok kínálati palettáján egy meglepő, mégis valóságos kezelési mód a láb bőrkeményedéseinek eltávolítására: a halpedikűr. Akár hisszük, akár nem, egy Törökországban honos halfajta, a garra rufa előszeretettel csipegeti az emberi bőr elhalt hámsejtjeit, eközben számos előnyös hatást is gyakorolva a lábunkra és ezen keresztül az egész testünkre.


 4. Milyen kézhez milyen színek és minták illenek?

  A kezünkhöz illő minták és színek kiválasztása első körben bonyolultnak tűnhet, pedig nem nehezebb feladat, mint az öltözködés. Alapvetően jó, ha úgy tekintünk a körmeinkre, mint az outfitünk kiegészítőire. A nehézség csak abban van, hogy a körmeinket nem cserélgethetjük olyan könnyedén, mint egy övet, egy nyakláncot vagy éppen a szemfestésünket.


 5. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 6. Milyen kézhez milyen körömforma illik?

  Nagyon sok szót ejtettünk az elmúlt hetekben a különféle körömformákról, körömmintákról és trendekről. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy nem minden forma és minta illik minden kézformához és bőrszínhez. Nézzük, mire kell odafigyelni, hogy a drága pénzen vagy nagy fáradsággal elkészített köröm összhatása is kellemes legyen!


 7. Extrém rátétek a körömfestéshez

  Már semmin nem lepődünk meg, ha a körömfestés mikéntjéről, otthoni trükkjeiről van szó. Úgy is mondhatnánk, közkeletű szófordulattal élve, hogy már csak a mellékhelyiség ajtaját nem tesszük rá. De már biztos nem sokáig!


 8. Menyasszonyi műkörömdivat II.

  A menyasszonyi ruhákhoz illó körömminták divatját természetesen a ruhaköltemények trendjei diktálják. Előző cikkünkben a divatszíneket jártuk körül és melléjük tettük a körömminták lehetséges módozatait. Most nézzünk körül a fazonok és stílusok tájékán, és menet közben fedezzük fel a hozzájuk illő körmöket is!


 9. Menyasszonyi műkörömdivat I.

  Korábbi cikkünkben az általános műkörömdivat idei őszi-téli trendjéről számoltunk be. Köztudott, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők divatja az haute couture-on belül is önálló ágat képez, így természetesen a divatos ruhákhoz illő műkörmök trendje is tartogat sajátos jellemzőket minden szezonban.


 10. Műkörömdivat

  A divat világában az ősz és a tavasz jelent fordulópontot, hiszen ekkor váltják egymást a melegebb és a hidegebb időre szóló trendek. Ugyanez a váltás a köröm-, és műköröm divatra is igaz, hiszen a melegebb időben hordott világos vagy nagyon élénk színekre, bohókás és merész mintákra épülő trendeket felváltják az őszi irányzatok.
 11. Labapolas-telen

  Tegyünk most egy kis kanyart és a műköröm-témáktól picit eltávolodva beszéljünk arról, hogy mit kívánnak a lábaink a téli időszakban! Sajnos nem ritka, hogy a cipős-zoknis hónapokat különféle kellemetlenségek teszik nehezen elviselhetővé. A zárt lábbelik, a műszálas harisnyák, a nem megfelelő kezelés mellett bizony számos nehézséget okozhatnak.


 12. Élet láb műkörömmel – télen

  A lábra épített műköröm évek óta óriási divat nyáron, hiszen szandálban, a strandon vagy ha mezítláb mászkálunk nagyon csinos és ápolt hatást kelt. Sokan a fürdőruhájukhoz igazíttatják a köröm mintáját, mások az utcai stílusukat egészítik ki vele.

  De mi legyen a lábainkkal, a műkörmeinkkel a téli hidegben, amikor zoknit és cipőt hordunk?


 13. A köröm felszínéből kiemelkedő díszítések 2. – gyöngyök, gyöngysorok

  A magányosan (vagy éppen tömegesen) elhelyezett kristályokhoz képest előrelépés volt a gyöngyök és gyöngysorok gyártása a műkörömépítéshez. A félreértések elkerülése végett meg kell jegyeznünk, hogy a műköröm-kellékeseknél találunk gyöngy-strasszokat és gyöngyöket is. Az előbbi az előző cikkben részletezett kristályok gömbölyűre csiszolt változata, a felhasználása megegyezik az ott leírtakkal.
 14. Matt–fényes játék

  Körömtrend? Mindig van új a nap alatt!
  Egyértelmű, hogy napjaink köröm-trendjében több ágon indult el a fejlődés: a körömformák változatossága már nem csak 2D-ben, hanem térben is hódít, a színek világát tovább gazdagítják a strukturált felületek (fényes, matt, homok, bőr stb.), a köröm felületéből a térbe kiugró díszek pedig egyenesen művészivé tehetik a manikűrös munkáját.


 15. Házi kreativitás a műkörmökön, azaz készítsünk műkörmöt otthon!

  Rengeteget írtunk már a különféle műköröm építési technikákról és festési trendekről, de mi van akkor, ha valaki szereti a körmét festeni, szívesen pepecsel, válogat színt, rajzol, és matricáz, csak nincs meg hozzá a megfelelő minőségű körme? Vagyis mi van akkor, ha tulajdonképpen csak egy alapot szeretnénk a körmeinkre és a díszítést mi magunk akarjuk elkészíteni?


 16. Körömlakkozás lépésről lépésre

  Lakkozás kb. fél óra alatt készül el, de a körömlakk elkészítés után még fél óráig szárad, ez idő alatt nem célszerű olyan tevékenységet végezni, ami befolyásolhatja a lakk száradását. A lakk tartóssága igénybevételtől függ, de átlagosan 5-7 nap. Így akár minden héten új színeket próbálhatsz ki.


 17. A megunhatatlan francia

  De miért francia?
  A francia körömlakkfestés hasonlatos ahhoz a sokat emlegetett “kis feketéhez”, ami egyetlen nő szépészeti arzenáljából sem hiányozhat. Természetes vonalai és egyszerűsége soha nem megy ki a divatból, számtalan változata minden szetthez alkalmassá teszi. 18. Lábaink éke: műköröm-minták lábra

  Amióta divat a kezek körmét festeni, nagyjából azóta a lábaink körmeit is pingáljuk. A lábköröm festése, a kézéhez hasonlóan, eltérő megítélés alá esik. Van, aki csak azt festi, mert a kezén nem tudja elviselni a színeket vagy utálja, hogy a kéz körmeit háromnaponta újra kell festeni, míg a lábon a lakk hetekig is eltart. Van, aki állandóan színezi a lába körmét, míg a kezét csak alkalomszerűen lakkozza ki, a lábkörmeihez illő árnyalatban. Olyanok is vannak, akik folyamatosan, egymással összhangban mindkét végtag körmeit pingálják.


 19. A műkörömépítés lábra

  Mi értelme?
  A műköröm építése a lábakon hasonló gyökerekkel rendelkezik, mint a kezeken. A szabálytalan növésű körmöket, a töredezést vagy a lábgomba, esetleg leesett vagy levett köröm okozta deformálódásokat nem fedhetjük el az épített körömmel. Vannak, akik a nyári időszakban szeretnek a megjelenésükön javítani az épített körmökkel, és vannak, akiknek a téli időszakban, a cipőhordás okoz olyan gondokat, amelyeket műkörömmel érdemes elfedni. Profi módon megépített körömmel a lábunk egészséges és rendezett hatást kelt.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}