Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Való-e a körömfestés iskolába?

  Örök vita a lányok és szüleik között, sőt a lányos anyukák körében is, hogy mikortól legyen engedélyezett a sminkelés és körömfestés. Tény, hogy a gyerekek egyre korábban érnek és ennek számos jele megjelenik a külsőségeikben is, de vajon hol van az a határ, hogy a mindennapi életük részévé, a mindennapi szépségápolásuk elfogadott eszközévé váljon az arc- és körömfestés?


 2. Hogyan kell az ecsetjeinket karbantartani?

  Sorozatunk eddigi részeiben megnéztük, hogy milyen fajta ecsetekkel találkozhatunk a műkörmös munka során, végigvettük, hogy melyik mire való, hogyan kell beavatnunk és használnunk a műkörmös alapvető eszközeinek különféle fajtáit. Nem maradt más hátra, mint hogy megtanuljuk, hogyan kell karbantartanunk az ecseteinket ahhoz, hogy hosszú távon szolgálhassák a munkánkat, hogy minél tovább dolgozhassunk velük percízen és örömmel.


 3. Hogyan kell az ecsetünket "beavatni"?

  A műkörmös tanfolyamokon minden esetben elmondják a tanulóknak, de sajnos az otthon próbálkozók gyakran a saját kárukon tanulják meg, hogy a frissen vásárolt ecseteket az első használat előtt minden esetben be kell avatni. Mit is jelent ez pontosan, és milyen következményei lesznek annak, ha elmarad?


 4. Bemutatkoznak az ecsetek

  A műkörmös legfontosabb eszköze az ecset, hiszen azzal hordja fel a köröm alapanyagát, a különféle zseléket és festékeket, azzal pingál, helyezi fel a díszítőelemeket, majd végül a fixáló és/vagy textúrát adó fedőréteget.


 5. A reszelők világa

  A műkörmös szakemberek – és mostanában már az otthoni kézápolásra jobban adó laikusok is – többféle reszelőt használnak. Már nem csak a szakboltokban csodálhatjuk meg a különféle reszelők változatos kínálatát, de bármilyen magára adó illatszerbolt is többfélét tart ezekből a nélkülözhetetlen eszközökből.


 6. Műköröm másképp? Lehetséges!

  Az ember körmének eltakarása, megerősítése, meghosszabbítása illetve színezése az ősidőkbe visszanyúló igény, amelyet a műkörmök feltalálása egy csapásra megoldott. A műkörmök elterjedése óta számos technológia látott napvilágot.


 7. Lábköröm tippek nyárra

  Ezen a blogon már számtalan körömdíszítési tippet olvashattatok, éves trendek és szezon vagy éppen ünnepek szerint. Ezekben a leírásokban igyekeztünk mindig inkább irányvonalakat megadni, mint teljesen konkrétumokkal szolgálni, így az ötletek, amelyeket olvashattatok, bizonyos határok között adaptálhatóak (pl. lábkörömre), ugyanakkor van néhány szempont amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt a manikűr-trendeket egy-az-egyben továbbvinnénk a lábainkra.


 8. Nyári lábdíszítési tippek

  Nyáron sokkal többet mutatunk meg magunkból mint télen, és így óhatatlanul előtérbe kerül a lábunk is. Nem kis dolog ez, hiszen a láb komoly erotikus szereppel bír, így gyakran nagyobb vonzerőt képviselhet az erősebb nem számára, mint egy mélyre nyúló dekoltázs vagy feszes szoknya/nadrág.


 9. Gyakori kérdések és hasznos válaszok

  Gyakran ismételt kérdéseket gyűjtöttünk össze és igyekeztünk rá hasznos válaszokat adni legújabb bejegyzésünkben. Lássuk, az elmúlt időszak leggyakrabban feltett kérdéseit és azokra adott válaszokat.


 10. Nyári pedikűr tippek

  A forróságban szem elé kerültek a lábaink, amelyek méltatlanul rejtve maradtak a hosszú és hideg tél, valamint a szeszélyes tavasz során. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy kényelmes papucsban vagy szandálban elfelejtkezhetünk a szűk cipő okozta szorításról, a lábujjaink között játszik a szél. Sajnos azonban ez az időszak csak azok számára stresszmentes, akik szépnek érzik a lábfejüket és folyamatosan gondot fordítanak annak ápolására.


 11. Legyen minden nap más tetoválásod!

  A bőr festésének igénye és művészete évezredek óta jelen van az emberi kultúrában. A tetoválások napjainkban újra a reneszánszukat élik és számos új technológia (színes festések, satírozás-árnyalás) is napvilágot látott, amely még inkább növeli ennek a kozmetikai ágnak a népszerűségét.


 12. Az ápolt férfi keze, azaz amit tudni kell az erősebb nem körmeinek ápolásáról

  Az ápolt férfi kezéről kár volna tagadni, hogy manapság egyetlen férfi sem érvényesülhet ápolatlan kezekkel vagy éppen nem megfelelően karban tartott körmökkel. Így éppen itt az ideje, hogy ejtsünk egy néhány szót arról, hogy mit tehetnek az ápoltságra, eleganciára sokat adó férfiak azért, hogy ne érhesse rossz szó a kezeiket.


 13. Party körmök nyári bulikhoz

  Végre dübörög a nyár! Ha a forróságot hosszabb-rövidebb időre záporok vagy hidegfrontok szakítják is meg, a meteorológusok szerint a meleg évszak végéig újra és újra számíthatunk majd arra, hogy a hőmérő higanyszála szinte kiugorjon a helyéről.


 14. Fémes hatás: metál géllakk vagy fémes pigmentpor?

  A fémes hatású körömfestés divatja nem ma kezdődött, de évről-évre fokozódik. Az évtizedekkel ezelőtt trendi, fémcsillámos lakkokat később felváltották az autók metál fényezéséhez hasonló, fémporral készült lakkok, végül az elmúlt évek áttörését a folyékony fém jellegű lakkok hozták el.


 15. Sztárok és géllakkos körömdíszítéseik

  Sztárok és géllakkos körömdíszítéseikkel fogunk kicsit foglalkozni. A hatalmas fehér vásznak nagyasszonyaival, akiket ámulva bámulhatunk egy-egy blockbuster mozi debütálásakor. Most kiemeltünk néhány aktuális dívát, akik külön figyelmet érdemelnek nem csak színészi tehetségük miatt, hanem mert érdekes megoldásokat alkalmaznak körömdíszítéseikben is.


 16. 5 tuti mandula köröm minta – egyszerű, mégis elegáns

  Eljött a következő körömdíszítés elkészítésének az ideje? Remek! Most 5 tuti tippet szeretnénk neked adni, ahhoz, hogy milyen legyen a következő körömdíszítésed, amit elkészíthetsz. Ha valamelyik megtetszik, bátran szerezd be a hozzávalókat és valósítsd meg álmaid körömdíszítését! 17. Hogyan óvjuk meg a körmünket az időjárás viszontagságaitól?

  A mai modern életmód számos kihívástól és kellemetlenségtől megkíméli a testünket. Fűtött házainkban nem kell fáznunk télen sem, míg a nyári kánikulában is enyhet nyerhetünk a légkondik segítségével. Igen ám, de még mindig gyakori eset, hogy el kell hagynunk kényelmes otthonainkat, hogy intézhessük a dolgainkat, feladatainkat.


 18. A thermo géllakkok változatos világa

  A hosszú és nagyon hideg tél után lassan engedtünk fel, de a hetek óta tartó nyár fokozatosan átmelegít és feltölti a napelemeinket. A hideg téli időszakban ritkán jutna eszünkbe a hőre színt változtató lakkok használata, hiszen szinte mindig hidegben vagy hűvösben vagyunk. Ha azonban végiggondoljuk, a nyár kiváló időszak arra, hogy „kimaxoljuk” ezeknek az izgalmasan játékos termékeknek a használatát.


 19. „Let the sunshine in” - azaz napsütéses nyári körmök

  Bizony, bizony, beköszöntöttek a napsütésben fürdőző, forró nyári napok, és ez még akkor is így van, ha zivatarok szakítják meg a tűző nap egyhangúságát. Elkezdődött a nyár és egyre több ismerős posztol nyaralós képeket (ha más nem, a hétvégéről) a legismertebb közösségi portálon.


 20. Ezt kérdeztétek a legtöbben tőlünk - TOP10 kérdés

  Összeállítottunk egy gyűjteményt, amelyben igyekszünk a hozzánk befutó leggyakoribb kérdéseket összeszedve a minél legátfogóbb válaszokkal szolgálni. Nézz bele blogunkba, mert lehet, hogy olyan kérdésre adtunk választ, amire már Te is régóta szeretnéd tudni a választ.


 21. Foszforeszkáló géllakk

  Az éjszakai bulikat kedvelők nagy kedvence a foszforeszkáló géllakkokkal nem csak a táncparkett de a figyelem középpontja is Te és a körömdíszítésed lehet! A Foszforeszkáló géllakkok egy sötét teremben vagy ahol csak korlátozott a megvilágítás van, rendkívül látványos világító hatást keltenek viselőjük számára.


 22. 10 hiba, amelyet otthoni zselélakk-készítés közben elkövethetünk (és hogyan kerüljük el)

  A zselélakk felvitele nem ördöngösség, ha beszerezzük a hozzá szükséges eszközöket. Bátran megpróbálkozhatunk vele otthon, ha néhány alapvető szabályt betartunk (ezekről sokszor volt már itt szó), és tisztában vagyunk másik néhány tippel és trükkel, amelyek segítségével a tartósságot is biztosíthatjuk és körmeink egészségét is megőrizhetjük. Lássuk ezeket!


 23. Weedicure, azaz már „csak az a szép zöld gyep” hiányzott a körmünkről

  Persze nem a miénkről, hiszen Magyarországon a marihuána (weed), vagyis a kábítószer előállítására alkalmas kender termesztése és birtoklása (és természetesen a fogyasztása) tiltott. Ennek ellenére a tőlünk nyugatabbra elterülő, liberálisabb államokban gyorsan terjedő és igen népszerű trend hódít manapság, a weedicure, azaz a marihuánával készülő manikűr.


 24. Hogyan tápláljuk a körmeinket kívül és belül?

  Ezen a blogon nagyon sokat írtunk már arról, hogy hogyan varázsoljuk széppé a körmeinket. Francia és japán manikűr, trendek és különleges minták mit sem érnek, ha nem vezetjük be az életünkbe – mint egyéb szépségápolási szokásainkat – a körmeink táplálását.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}