Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Bepillantás a 2018-as trendekbe

  Az elmúlt két évre is jellemző volt már, hogy több trend élt egymás mellett párhuzamosan, időnként össze-összegabalyodva egymással, majd újra szétválva és másikkal „kapaszkodva össze”.
 2. Boldog Karácsonyt!

  Eljött hát az év talán legjobban várt időszaka, a karácsony! Mostanra már biztosan mindennel elkészültél vagy még a végső simításokat végzed a nagy nap előtt. 3. Téli körömápolási trükk körömnövesztőknek

  Sajnos a téli időjárás nem kedvez sem a kezek bőrének, sem a körömlemezeknek. A hideg, a szél, a nedvesség együttes hatása folyamatosan kiszárítja mindkettőt, míg a tápanyagokban szűkölködő téli étrend is hátrányos hatással van a kezeinkre. Mit tehetünk ebben a helyzetben?


 4. Negative space Mikulásos körmök, trendi anyukáknak

  Már csak néhány nap van hátra a tél első ünnepéig, amely főleg az apróságok számára okoz örömet: december 6-én Mikulás! Ilyenkor minden óvodában és általános iskolában ünnepséget szerveznek, ahol a lurkók verset mondanak, énekelnek-táncolnak, és a szülők örömtől piros arccal vagy éppen könnyes szemmel hallgatják szülötteiket. 5. Tökéletes őszi körmök, tökéletes őszi esküvőkhöz

  Sokan eleve kizárják annak a lehetőségét, hogy ősszel tartsák az esküvőjüket. Nem szeretik a hűvös, borongós időt, szomorúnak tartják a szemerkélő esőt vagy éppen nehezen tolerálják a virágok választékának csökkenését. Pedig egy őszi esküvő sokszor sokkal érzelmesebb és felkavaróbb tud lenni, mint egy tomboló nyári hőségben tartott szertartás.


 6. A manikűr kiegészítése: tetoválások ujjon-kézen

  Sajnos egyre hidegebbre fordul az idő, ezért kénytelenek vagyunk úgy öltözködni, hogy egyre kevesebb bőrfelület látsszon ki belőlünk. Ugyanakkor ennek folytán egyre nagyobb hangsúly kerül a kezeinkre, mint az esztétika, nőiesség forrásaira, így bátran elkezdhetünk különleges kiegészítőket is becsempészni a manikűrünkbe.


 7. Az ősz trendszíne: a tök

  Talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy a Halloween közeledtével nagy hangsúlyt kapott narancsba hajló sütőtökszín. Ez az az ünnep, amelyre a gyermekek úgy emlékeznek, hogy töklámpást kell faragni, méghozzá a hatalmasra növő Jack O'lantern más néven Jack be little sütőtökből. Ez a tökfajta barátságosan kerek és cikkelyezett, a színe olyan élénk narancssárga, hogy ha még nem is változott töklámpássá, szinte világít.


 8. Géllakk induló készlet az otthoni géllakkozáshoz

  A gél lakkozás – bár nem ördöngösség, így otthon bátran megtanulható és alkalmazható – elég sok eszköz beszerzését kívánja. Sokan, akik nem fogtak még bele az otthoni géllakkozásba, azt gondolják, hogy a legnagyobb befektetést a lámpa fogja jelenteni, de ez önmagában még egyáltalán nem biztos hogy igaz.


 9. További érdekességek a műszempillákról

  Beszéltünk már az otthon alkalmazható műszempillák főbb csoportjairól, azon belül a különféle termékek jellemzőiről. Nézzünk most meg néhány különlegességet vagy speciális jellemzőt, amely tovább színesíti a műszempillák gyorsan fejlődő és bővülő piacát!


 10. Őszi körömtrendek

  Igazán nem lehetett panaszunk a nyárra, hiszen bőven volt részünk perzselő melegben, vad viharokban, változatos kalandokban. A körömtrendek sokszínűek és szerteágazók voltak idén a forró évszakban is, de bele kell törődnünk, hogy jönnek a változások.


 11. Mindent a műszempillákról, csak szép sorjában

  A sminket – különösen az esti vagy alkalmi változatokat – kiválóan kiegészítheti egy műszempilla, főleg, ha elégedetlenek vagyunk a saját pilláinkkal. Műszempillát már évtizedek óta gyártanak, de amíg régen a túlzott smink és az igénytelen, erőszakolt szépség szimbóluma volt, a rendkívüli innovációnak köszönhetően olyan széles a választék, hogy az igazán visszafogott ízlésűek is bátran szemezgethetnek belőle.


 12. Való-e a körömfestés iskolába?

  Örök vita a lányok és szüleik között, sőt a lányos anyukák körében is, hogy mikortól legyen engedélyezett a sminkelés és körömfestés. Tény, hogy a gyerekek egyre korábban érnek és ennek számos jele megjelenik a külsőségeikben is, de vajon hol van az a határ, hogy a mindennapi életük részévé, a mindennapi szépségápolásuk elfogadott eszközévé váljon az arc- és körömfestés?


 13. Hogyan kell az ecsetjeinket karbantartani?

  Sorozatunk eddigi részeiben megnéztük, hogy milyen fajta ecsetekkel találkozhatunk a műkörmös munka során, végigvettük, hogy melyik mire való, hogyan kell beavatnunk és használnunk a műkörmös alapvető eszközeinek különféle fajtáit. Nem maradt más hátra, mint hogy megtanuljuk, hogyan kell karbantartanunk az ecseteinket ahhoz, hogy hosszú távon szolgálhassák a munkánkat, hogy minél tovább dolgozhassunk velük percízen és örömmel.


 14. Hogyan kell az ecsetünket "beavatni"?

  A műkörmös tanfolyamokon minden esetben elmondják a tanulóknak, de sajnos az otthon próbálkozók gyakran a saját kárukon tanulják meg, hogy a frissen vásárolt ecseteket az első használat előtt minden esetben be kell avatni. Mit is jelent ez pontosan, és milyen következményei lesznek annak, ha elmarad?


 15. Bemutatkoznak az ecsetek

  A műkörmös legfontosabb eszköze az ecset, hiszen azzal hordja fel a köröm alapanyagát, a különféle zseléket és festékeket, azzal pingál, helyezi fel a díszítőelemeket, majd végül a fixáló és/vagy textúrát adó fedőréteget.


 16. A reszelők világa

  A műkörmös szakemberek – és mostanában már az otthoni kézápolásra jobban adó laikusok is – többféle reszelőt használnak. Már nem csak a szakboltokban csodálhatjuk meg a különféle reszelők változatos kínálatát, de bármilyen magára adó illatszerbolt is többfélét tart ezekből a nélkülözhetetlen eszközökből.


 17. Műköröm másképp? Lehetséges!

  Az ember körmének eltakarása, megerősítése, meghosszabbítása illetve színezése az ősidőkbe visszanyúló igény, amelyet a műkörmök feltalálása egy csapásra megoldott. A műkörmök elterjedése óta számos technológia látott napvilágot.


 18. Lábköröm tippek nyárra

  Ezen a blogon már számtalan körömdíszítési tippet olvashattatok, éves trendek és szezon vagy éppen ünnepek szerint. Ezekben a leírásokban igyekeztünk mindig inkább irányvonalakat megadni, mint teljesen konkrétumokkal szolgálni, így az ötletek, amelyeket olvashattatok, bizonyos határok között adaptálhatóak (pl. lábkörömre), ugyanakkor van néhány szempont amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt a manikűr-trendeket egy-az-egyben továbbvinnénk a lábainkra.


 19. Nyári lábdíszítési tippek

  Nyáron sokkal többet mutatunk meg magunkból mint télen, és így óhatatlanul előtérbe kerül a lábunk is. Nem kis dolog ez, hiszen a láb komoly erotikus szereppel bír, így gyakran nagyobb vonzerőt képviselhet az erősebb nem számára, mint egy mélyre nyúló dekoltázs vagy feszes szoknya/nadrág.


 20. Gyakori kérdések és hasznos válaszok

  Gyakran ismételt kérdéseket gyűjtöttünk össze és igyekeztünk rá hasznos válaszokat adni legújabb bejegyzésünkben. Lássuk, az elmúlt időszak leggyakrabban feltett kérdéseit és azokra adott válaszokat.


 21. Nyári pedikűr tippek

  A forróságban szem elé kerültek a lábaink, amelyek méltatlanul rejtve maradtak a hosszú és hideg tél, valamint a szeszélyes tavasz során. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy kényelmes papucsban vagy szandálban elfelejtkezhetünk a szűk cipő okozta szorításról, a lábujjaink között játszik a szél. Sajnos azonban ez az időszak csak azok számára stresszmentes, akik szépnek érzik a lábfejüket és folyamatosan gondot fordítanak annak ápolására.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}