Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Negative space Mikulásos körmök, trendi anyukáknak

  Már csak néhány nap van hátra a tél első ünnepéig, amely főleg az apróságok számára okoz örömet: december 6-én Mikulás! Ilyenkor minden óvodában és általános iskolában ünnepséget szerveznek, ahol a lurkók verset mondanak, énekelnek-táncolnak, és a szülők örömtől piros arccal vagy éppen könnyes szemmel hallgatják szülötteiket. 2. Tökéletes őszi körmök, tökéletes őszi esküvőkhöz

  Sokan eleve kizárják annak a lehetőségét, hogy ősszel tartsák az esküvőjüket. Nem szeretik a hűvös, borongós időt, szomorúnak tartják a szemerkélő esőt vagy éppen nehezen tolerálják a virágok választékának csökkenését. Pedig egy őszi esküvő sokszor sokkal érzelmesebb és felkavaróbb tud lenni, mint egy tomboló nyári hőségben tartott szertartás.


 3. A manikűr kiegészítése: tetoválások ujjon-kézen

  Sajnos egyre hidegebbre fordul az idő, ezért kénytelenek vagyunk úgy öltözködni, hogy egyre kevesebb bőrfelület látsszon ki belőlünk. Ugyanakkor ennek folytán egyre nagyobb hangsúly kerül a kezeinkre, mint az esztétika, nőiesség forrásaira, így bátran elkezdhetünk különleges kiegészítőket is becsempészni a manikűrünkbe.


 4. Az ősz trendszíne: a tök

  Talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy a Halloween közeledtével nagy hangsúlyt kapott narancsba hajló sütőtökszín. Ez az az ünnep, amelyre a gyermekek úgy emlékeznek, hogy töklámpást kell faragni, méghozzá a hatalmasra növő Jack O'lantern más néven Jack be little sütőtökből. Ez a tökfajta barátságosan kerek és cikkelyezett, a színe olyan élénk narancssárga, hogy ha még nem is változott töklámpássá, szinte világít.


 5. Géllakk induló készlet az otthoni géllakkozáshoz

  A gél lakkozás – bár nem ördöngösség, így otthon bátran megtanulható és alkalmazható – elég sok eszköz beszerzését kívánja. Sokan, akik nem fogtak még bele az otthoni géllakkozásba, azt gondolják, hogy a legnagyobb befektetést a lámpa fogja jelenteni, de ez önmagában még egyáltalán nem biztos hogy igaz.


 6. További érdekességek a műszempillákról

  Beszéltünk már az otthon alkalmazható műszempillák főbb csoportjairól, azon belül a különféle termékek jellemzőiről. Nézzünk most meg néhány különlegességet vagy speciális jellemzőt, amely tovább színesíti a műszempillák gyorsan fejlődő és bővülő piacát!


 7. Őszi körömtrendek

  Igazán nem lehetett panaszunk a nyárra, hiszen bőven volt részünk perzselő melegben, vad viharokban, változatos kalandokban. A körömtrendek sokszínűek és szerteágazók voltak idén a forró évszakban is, de bele kell törődnünk, hogy jönnek a változások.


 8. Mindent a műszempillákról, csak szép sorjában

  A sminket – különösen az esti vagy alkalmi változatokat – kiválóan kiegészítheti egy műszempilla, főleg, ha elégedetlenek vagyunk a saját pilláinkkal. Műszempillát már évtizedek óta gyártanak, de amíg régen a túlzott smink és az igénytelen, erőszakolt szépség szimbóluma volt, a rendkívüli innovációnak köszönhetően olyan széles a választék, hogy az igazán visszafogott ízlésűek is bátran szemezgethetnek belőle.


 9. Való-e a körömfestés iskolába?

  Örök vita a lányok és szüleik között, sőt a lányos anyukák körében is, hogy mikortól legyen engedélyezett a sminkelés és körömfestés. Tény, hogy a gyerekek egyre korábban érnek és ennek számos jele megjelenik a külsőségeikben is, de vajon hol van az a határ, hogy a mindennapi életük részévé, a mindennapi szépségápolásuk elfogadott eszközévé váljon az arc- és körömfestés?


 10. Hogyan kell az ecsetjeinket karbantartani?

  Sorozatunk eddigi részeiben megnéztük, hogy milyen fajta ecsetekkel találkozhatunk a műkörmös munka során, végigvettük, hogy melyik mire való, hogyan kell beavatnunk és használnunk a műkörmös alapvető eszközeinek különféle fajtáit. Nem maradt más hátra, mint hogy megtanuljuk, hogyan kell karbantartanunk az ecseteinket ahhoz, hogy hosszú távon szolgálhassák a munkánkat, hogy minél tovább dolgozhassunk velük percízen és örömmel.


 11. Hogyan kell az ecsetünket "beavatni"?

  A műkörmös tanfolyamokon minden esetben elmondják a tanulóknak, de sajnos az otthon próbálkozók gyakran a saját kárukon tanulják meg, hogy a frissen vásárolt ecseteket az első használat előtt minden esetben be kell avatni. Mit is jelent ez pontosan, és milyen következményei lesznek annak, ha elmarad?


 12. Bemutatkoznak az ecsetek

  A műkörmös legfontosabb eszköze az ecset, hiszen azzal hordja fel a köröm alapanyagát, a különféle zseléket és festékeket, azzal pingál, helyezi fel a díszítőelemeket, majd végül a fixáló és/vagy textúrát adó fedőréteget.


 13. A reszelők világa

  A műkörmös szakemberek – és mostanában már az otthoni kézápolásra jobban adó laikusok is – többféle reszelőt használnak. Már nem csak a szakboltokban csodálhatjuk meg a különféle reszelők változatos kínálatát, de bármilyen magára adó illatszerbolt is többfélét tart ezekből a nélkülözhetetlen eszközökből.


 14. Műköröm másképp? Lehetséges!

  Az ember körmének eltakarása, megerősítése, meghosszabbítása illetve színezése az ősidőkbe visszanyúló igény, amelyet a műkörmök feltalálása egy csapásra megoldott. A műkörmök elterjedése óta számos technológia látott napvilágot.


 15. Lábköröm tippek nyárra

  Ezen a blogon már számtalan körömdíszítési tippet olvashattatok, éves trendek és szezon vagy éppen ünnepek szerint. Ezekben a leírásokban igyekeztünk mindig inkább irányvonalakat megadni, mint teljesen konkrétumokkal szolgálni, így az ötletek, amelyeket olvashattatok, bizonyos határok között adaptálhatóak (pl. lábkörömre), ugyanakkor van néhány szempont amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt a manikűr-trendeket egy-az-egyben továbbvinnénk a lábainkra.


 16. Nyári lábdíszítési tippek

  Nyáron sokkal többet mutatunk meg magunkból mint télen, és így óhatatlanul előtérbe kerül a lábunk is. Nem kis dolog ez, hiszen a láb komoly erotikus szereppel bír, így gyakran nagyobb vonzerőt képviselhet az erősebb nem számára, mint egy mélyre nyúló dekoltázs vagy feszes szoknya/nadrág.


 17. Gyakori kérdések és hasznos válaszok

  Gyakran ismételt kérdéseket gyűjtöttünk össze és igyekeztünk rá hasznos válaszokat adni legújabb bejegyzésünkben. Lássuk, az elmúlt időszak leggyakrabban feltett kérdéseit és azokra adott válaszokat.


 18. Nyári pedikűr tippek

  A forróságban szem elé kerültek a lábaink, amelyek méltatlanul rejtve maradtak a hosszú és hideg tél, valamint a szeszélyes tavasz során. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy kényelmes papucsban vagy szandálban elfelejtkezhetünk a szűk cipő okozta szorításról, a lábujjaink között játszik a szél. Sajnos azonban ez az időszak csak azok számára stresszmentes, akik szépnek érzik a lábfejüket és folyamatosan gondot fordítanak annak ápolására.


 19. Legyen minden nap más tetoválásod!

  A bőr festésének igénye és művészete évezredek óta jelen van az emberi kultúrában. A tetoválások napjainkban újra a reneszánszukat élik és számos új technológia (színes festések, satírozás-árnyalás) is napvilágot látott, amely még inkább növeli ennek a kozmetikai ágnak a népszerűségét.


 20. Az ápolt férfi keze, azaz amit tudni kell az erősebb nem körmeinek ápolásáról

  Az ápolt férfi kezéről kár volna tagadni, hogy manapság egyetlen férfi sem érvényesülhet ápolatlan kezekkel vagy éppen nem megfelelően karban tartott körmökkel. Így éppen itt az ideje, hogy ejtsünk egy néhány szót arról, hogy mit tehetnek az ápoltságra, eleganciára sokat adó férfiak azért, hogy ne érhesse rossz szó a kezeiket.


 21. Party körmök nyári bulikhoz

  Végre dübörög a nyár! Ha a forróságot hosszabb-rövidebb időre záporok vagy hidegfrontok szakítják is meg, a meteorológusok szerint a meleg évszak végéig újra és újra számíthatunk majd arra, hogy a hőmérő higanyszála szinte kiugorjon a helyéről.


 22. Fémes hatás: metál géllakk vagy fémes pigmentpor?

  A fémes hatású körömfestés divatja nem ma kezdődött, de évről-évre fokozódik. Az évtizedekkel ezelőtt trendi, fémcsillámos lakkokat később felváltották az autók metál fényezéséhez hasonló, fémporral készült lakkok, végül az elmúlt évek áttörését a folyékony fém jellegű lakkok hozták el.


 23. Sztárok és géllakkos körömdíszítéseik

  Sztárok és géllakkos körömdíszítéseikkel fogunk kicsit foglalkozni. A hatalmas fehér vásznak nagyasszonyaival, akiket ámulva bámulhatunk egy-egy blockbuster mozi debütálásakor. Most kiemeltünk néhány aktuális dívát, akik külön figyelmet érdemelnek nem csak színészi tehetségük miatt, hanem mert érdekes megoldásokat alkalmaznak körömdíszítéseikben is.


 24. 5 tuti mandula köröm minta – egyszerű, mégis elegáns

  Eljött a következő körömdíszítés elkészítésének az ideje? Remek! Most 5 tuti tippet szeretnénk neked adni, ahhoz, hogy milyen legyen a következő körömdíszítésed, amit elkészíthetsz. Ha valamelyik megtetszik, bátran szerezd be a hozzávalókat és valósítsd meg álmaid körömdíszítését!


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}